søndag 31. januar 2010

Uke 4 i ord og bilder

Først av alt, Tusen takk for koselige kommentarer gjennom uka, har ikke glemt dere og kommer innom med tid og stunder:) Mandagen tok litt (les:hele) futten ut av meg så det har vært en slapp uke. Det kom masse snø natt til mandag og med litt overmot tok jeg fatt på den. Det var deilig å være ute men heretter overlater jeg slike kraftanstrengelser til ungdommen.
På tirsdag motet vi oss opp til å møte Ask men han fant vist ut at han skulle gå forbi oss.
~*~
Men så kom fredagen med -14 gr, sterk vind og snøkov, det var rett og slett ikke værende utenfor døren. All snøen kom fra naboene og la seg så fint på min side av gjerde. Heldigvis har vinden løyet litt men det er fremdeles kaldt.
~*~
Så vi sitter inne å fyrer godt i ovnen for tiden, noen ligger også rett ut foran ovnen:)
Har ikke fått gjordt annet enn å sitte i godstolen å strikke denne uken. Ble påminnet strikkeklutene jeg laget for lenge siden og startet med ny produksjon på onsdag, 4 har det blitt sålangt. Men selv om håndarbeid er koselig så ønsker vi oss nå vår, utevær og lysere tider.
~*~
Ønsker dere alle en fin uke!!!!

søndag 24. januar 2010

Uke 3 i ord og bilder

Så var hun her igjen, Sola, og det var deilig. Selv om vi har hatt mye fint vær med blå himmel er det godt den dagen sola skinner på huset igjen. Det blir ikke så mye blogging for tiden derfor prøver jeg å få til dette en gang i ukenopplegget mitt. Meningen er at det skal komme annet innimellom men det blir når energien og overskuddet kommer.
Men når jeg skulle se tilbake på denne uka så har den vært ganske travel til å være en Anneuke.
MANDAG var vi å fikk tatt stingene på Mattis,
TIRSDAG kom Doffen hjem på middag og måtte få litt godt med seg til Mo igjen,
ONSDAG var det Lappesying dvs jeg renskar lapper,
TORSDAG var jeg på NKS å laget fastelavensris,
FREDAG ble det litt rengjøring,
LØRDAG var Doffen hjemme igjen å fikk boller.
~*~
Måtte avgårde å kjøpe meg litt blomster for nå lengter eg etter vår. Men nå har det kommet nysnø så det blir nok en stund til våren kommer.
Ellers så leses det og eg fikk fire nye bøker på biblioteket på tirsdag. Det går litt utover nattesøvnen så middaghvila blir lang og god.
~*~
Etter å ha lest en bok der handlingen foregår på Onøy og Lurøy, ikke langt herfra, måtte eg denne uka på loftet i garasjen å hente ned rullen med de gamle sjøkartene. Det var kjekt å kunne se på kartet de plassene som er nevnt i boka,
og det var ikke bare eg som var interessert i kartene :))
~*~
Har også fulgt med på et annet kart denne uken, AIS, og sett alle båtene som har fisket sild rett utenfor her. Nå har silda trekt sørover men det var stor aktivitet her på kysten en stund. Kunne følge med både redningsskøyta og de militære båtene som var i området. Morsomt:)
~*~
------------------------
Ønsker alle en riktig god uke!!!!

lørdag 16. januar 2010

Uke 2 i ord og bilder

Ingen utebilder denne uken, til Timo's store fortvilelse er tursko, hansker og kjeledress parkert for en ukes tid. En litt lei nyrebekkenbetennelse har satt matmor litt ut av drift i noen dager, men neste uke er vi nok ute på tur igjen.
~*~
Mandagstemaet denne uken var Iskunst, men feber gjorde at jeg ikke kom så veldig langt med det prosjektet. Forresten så var det +5 gr her på mandag. Så uka har jeg tilbringt inne med kaffidrikking, god varme fra ovnen og hele stabelen med bøker er lest.
Skulle ta ut aske fra ovnen igår og fant ut at det var ihvertfall 14 timer siden jeg la i ovnen. Men obs obs blandt asken var det ennå glør, derfor posen på bøtta ute på terrassen.
~*~
Også håndarbeid er det blitt litt av i disse innedagene.
Nye oldemortepper og flere par sokker er under produksjon. Litt sying har det også blitt, både på onsdagskvelden med Lappekjerringene og hjemme på syrommet.
Det blå "Teppe som varmer" med lappene fra Sandnes er endelig påbegynt.
~*~
Mattis er ferdig med medisiner etter operasjonen og har såvidt begynt å være ute igjen. Han var slapp og sov for det meste de fem første dagen men nå er han fin. På mandag skal han ta stingene. Timo. den lille luringen, passet på å legge seg på puta til mor rett etter at nye sengklær var kommet på idag. Mia er blitt selvvalgt innekatt nå på vinteren, hun ligger helst i en stol i den varme stua. Ellers fikk eg endelig et bilde av Mattis og Timo ved siden av hverandre, der viser det at Mattis er større enn Timo.
~*~
En litt slapp uke har det vært og vi håper at neste uke blir bedre:)
Denne awarden var jeg så heldig å få fra Bestemor Drillo i denne uken.
Tusen hjertelig takk for det, det setter jeg stor pris på!!!

lørdag 9. januar 2010

Uke 1 i ord og bilder

Året startet kaldt i hele landet og vedlagret mitt har minsket veldig, men eg har nok så eg klarer meg til våren. På tirsdag var eg og Timo ute på fotokjøretur, prøver å starte Gamla (bilen)hver dag og kjøre henne varm. For å få rette bilde måtte vi vasse i skaresnø et stykke men da streiket lille Timogutten til slutt. Han elsker snøen men dette ble for mye av det gode.
~*~
På onsdag hadde vi 19 minus her på Nesna og det er kaldt til å være her. Tror faktisk det er det kaldeste det har vært siden eg flyttet hit. Og det var en isende kald tur ute på moloen for å ta bilde av MF Tomma som kom sigende gjennom frostrøyken.
~*~
I båthavna var det fint og stille på onsdag, de fleste båtene ligger i vinterdvale men det er noen som driver fiske og drar ut uansett. Det er nesten så eg er fristet til å spørre om eg kan få være med for eg elsker å fiske, kanskje når det blir litt varmere i været. Men hvis de er som oldefaren min så får eg vel ikke, kvinnfolk i båten betydde ulykke:)
~*~
Hverdagen innhentet oss ganske fort i årets første uke og på onsdag ble Mattispus operert. Analkjertlene hans gikk tett før jul og da de på etterkontroll var tett igjen var det bare å bestemme seg for å ta de vekk. Så på onsdag hentet dyrlegen han om morgenen og tok han med til Mosjøen på dyreklinikken og opererte de vekk. Det var en litt rusa og omtåket pus eg fikk hjem igjen om kvelden, men alt hadde gått fint:) Nå er utfordringen å få i han to tabl antibiotika morgen og kveld, og en munnsprøyte med smertestillende pr. dag. Han er ikke som Timo som tror alt er snop og spiser det gladelig, litt (les:mye) kamp blir det.
~*~
På torsdag reiste min søster hjem fra juleferie, hun har vært her siden før jul. Det ble litt tomt og stusselig i huset uten henne for det har vært veldig kjekt med selskap i tre uker. Det var 15 minus her da hun reiste, 31 minus på Flyplassen og 8,5 minus i Bergen da hun kom dit.
Håper hun kommer snart tilbake:)
~*~
Igår, fredag, var det slutt på kulden her og i løpet av dagen kom det masse snø som gikk over til regn. Har heldigvis en fantastisk snill nabogutt som kommer å måker for meg, så gårdrommet var måket før regnet kom. Tror faktisk eg fortrakk kulden fremfor regnet, uansett er det inneogfyripeisenvær. Så tiden bruker jeg til å strikke sokker, høre på god musikk og leser masse. Gleder meg også til å begynne å sy igjen sammen med Lappekjerringene på onsdagskveldene.
Litt datakrise er det i heimen på nyåret, laderen til den bærbare dataen virker ikke så eg får ikke brukt den. Så hvis noen har en HPlader de ikke bruker så trenger eg en......;)


Håper alle har det fint i det nye året og ønsker alle en fin søndag og ny uke!!!!!

tirsdag 5. januar 2010

Mandagstema - Frost

~*~
~*~
~*~
Dagen är kylig, hösten är klar.
Himlen är ovanligt vacker idag.
Jag tror jag ska göra som jag
brukade göra för längesen.
Jag går ner till havet och jag sätter mej ner,
och känner hur vindarna blåser mej ren.
Vem vet, kanske dyker ett nytt fenomen
upp ur vågorna.
Bjørn Afzelius
~*~
Petunia har valgt ordet Frost som Mandagstema denne uken og som hun skriver var ikke ordet vanskelig å finne. Hos meg er det 15 minus og en nydelig dag, lyset på himmelen er "ovanligt vacker idag". Jeg gjorde som jeg bruker å gjøre, dro ned til havet og der fjord møter hav lå Frostrøyken som et mykt teppe over vannet, et vakkert fenomen.

Flere innlegg til ukens Mandagstema finner dere HER